Δείτε τα 4 Βασικότερα Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε έπιπλα για το σπίτι σας!
15771
post-template-default,single,single-post,postid-15771,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Δείτε τα 4 Βασικότερα Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε έπιπλα για το σπίτι σας!

Η επιλογή των επίπλων, ο συνδυασμός τους με την σωστή διακόσμηση, τα κατάλληλα χρώματα για τον κάθε χώρο είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν μπαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι. Δείτε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές που μας δείχνουν τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να είναι το νέο μας σπίτι ομορφότερο και λειτουργικότερο.

1. Να αποφύγετε να διαλέγετε έπιπλα που είναι είτε μικρά, είτε μεγάλα για τον χώρο σας. Φροντίστε να  έχετε μετρήσει  καλά τον χώρο σας πριν πάτε στα καταστήματα επίπλων καθώς οι σωστές αναλογίες είναι σημαντικές τόσο για να διαχωρίσετε τον χώρο ανάμεσα στο καθιστικό και την τραπεζαρία όσο και για να δώσετε τον κατάλληλο όγκο στα έπιπλα. Σε μικρούς χώρους ταιριάζουν απόλυτα κομψοί γωνιακοί καναπέδες με πολυμορφικά έπιπλα ώστε να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο εκατοστό του χώρου σας ενώ ταυτόχρονα όλα θα έχουν την θέση τους και το δωμάτιο θα δείχνει μεγαλύτερο και πάντα καθαρό. Αντίθετα σε μεγάλους χώρους μπορείτε να καταλήξετε σε εντυπωσιακούς μεγάλους καναπέδες που να μην είναι κολλημένοι στον τοίχο για να δείχνει το δωμάτιο πιο ζεστό και οικείο.

2. Να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από μικρά υπνοδωμάτια. Στον βωμό του υπέρδιπλου κρεβατιού πολύ συχνά θυσιάζετε η ελευθερία κινήσεων τοποθετώντας εντυπωσιακά μεγάλα κρεβάτια με αποτέλεσμα να μπουκώσει το δωμάτιο και να μην είναι καθόλου πρακτικό. Προτιμήστε κρεβάτια με υπόστρωμα ώστε να εκμεταλλευτείτε τα 10 εκατοστά του κασώματος του κρεβατιού σε στρώμα , διατηρώντας την εικόνα ξεκάθαρη και εντυπωσιακή. Επιλέξτε ένα θέμα για το ιδιαίτερο προσωπικό χώρο της κρεβατοκάμαρας, ώστε να αποφύγετε τα πολλά χρώματα και να αποδώσετε το στυλ που σας αντιπροσωπεύει μέσα από την χρωματική παλέτα δυο ή τριών αποχρώσεων. Είναι πρακτικό να τοποθετήσετε έξυπνους μηχανισμούς στο εσωτερικό της ντουλάπας ώστε όλα τα πράγματα να έχουν την θέση τους και να είναι πάντα τακτοποιημένα .Κερδίστε χώρο αντικαθιστώντας τις πόρτες της ντουλάπας με επάλληλες κερδίζοντας χώρο για κομοδίνα ή βοηθητικά έπιπλα. Να αποφύγετε να επιλέγετε σε όλο το σπίτι το ίδιο χρώμα. Πολλές φορές από ανασφάλεια μήπως δεν κάνουμε σωστό συνδυασμό χρωμάτων επιλέγουμε ένα χρώμα σε όλο το σπίτι. Ένα tip για να κάνετε την σωστή επιλογή είναι να ξεκινήσετε από το στυλ και το ύφος που σας εκφράζει και θέλετε να υιοθετήσετε. Τοποθετήστε το βασικό χρώμα στις μεγαλύτερες επιφάνειες όπως για παράδειγμα στον καναπέ και τους τοίχους και αμέσως μετά προσθέστε το δεύτερο χρώμα στα έπιπλα. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι έχετε ένα ουδέτερο στυλ που σας δίνει την δυνατότητα να το μετατρέψετε σε ρομαντικό προσθέτοντας Floral μαξιλαράκια, τραπαρίες στις κουρτίνες και σε ιδιαίτερες μοκέτες ή μίνιμαλ σε αυστηρό ύφος με μόνο δυο επιβλητικά χρώματα σε λίγα και ιδιαίτερα διακοσμητικά και σε μεγάλα εντυπωσιακά χαλιά που καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια από τον χώρο με σκοπό να εστιάζετε η προσοχή στο κεντρικό σημείο του χώρου.

3. Να επιλέγετε την τραπεζαρία σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ο χώρος της Τραπεζαρίας είναι αυτός που πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή καθώς μπορείτε εύκολα να παρασυρθείτε από το Design και να μη δώσετε την προσοχή που χρειάζεται στην χρήση της. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο μέγεθος και την διάστασή της. Σε μακρόστενους μικρούς χώρους αποφύγετε την κεντρική βάση και επιλέξτε τα τέσσερα πόδια με ένα ιδιαίτερο καπάκι στην επιφάνεια επενδυμένο με έγχρωμη βινυλική επιφάνεια γυαλιού για να δώσετε στυλ. Αν είστε πολυμελής οικογένεια και δεν έχετε πολύ μεγάλο χώρο , υπάρχουν έξυπνες λύσεις με χρηστικούς μηχανισμούς που μπορούν ακόμη και να διπλασιάσουν την επιφάνεια της τραπεζαρίας με μία κίνηση.

4. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε τα πάντα γρήγορα. Πάνω στη φούρια μπορεί να πάρετε λάθος αποφάσεις. Συμβουλευτείτε έμπειρους διακοσμητές που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και θα αποτυπώσουν την προσωπικότητά σας σε κάθε γωνιά του νέου σας σπιτιού.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.